PETROVIĆ “Mi ne možemo poput Španjolaca doći i igrati se, moramo ući u fight”

EPA/ROBERT GHEMENT

Košarkaški izbornik Hrvatske Aleksandar Petrović naglasio je nakon sinoćnje pobjede nad Rumunjskom kako sveukupno nije zadovljan igrom protiv Mađarske i Rumunjske, a posebno jučerašnjim otvaranjem, kada su Rumunji otišli na 10:0.

“Nakon toga vidjela se razlika u kvaliteti kad smo napravili 26-2. Mi nemamo tu klasu da možemo poput Španjolaca doći i igrati se, mi moramo ući u fight, možda je dobro da sad dolaze ozbiljnije utakmice”, rekao je za kamere HRT-a Petrović.

“Ovog trenutka vraćamo Roka Ukića, zadovoljni smo onim što je odradio Popović, ali bez pravog Ukića 10. rujna ne znam kolike su nam šanse. Trošim određenu minutažu da Roko uhvati ritam. Marko Tomas je tu, danas sam procijenio da ga apsolutno neću koristiti, mislim da mu trebaju dva dana odmora jer će igrati protiv Crne Gore i Španjolske”, pojasnio je izbornik.

Petrović naglašava kako ima problema na dvije pozicije i njegovi igrači to moraju pokrivati.

Povratnik u reprezentaciju Marko Popović kazao je kako već drugu utakmicu zaredom nisu uspjeli od početka uspostaviti svoju igru. “Šteta da nam se glavni igrači puno toše. Mene ne brine dojam, hoćemo li mi dobiti s 20 ili 30 razlike, možda nama ne odgovaraju slabije ekipe, možda ćemo igrati bolje protiv jačih, vidjet ćemo”, rekao je.

Komentiraj