Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović izjavio je nakon treće uzastopne pobjede na EuroBasketu, 76-72 uspjeha protiv Crne Gore u ponedjeljak u Cluju, naglasio je kako je njegova momčad odigrala 20 vrhunskih minuta, ali kako će u nastavku natjecanja to dobro razdoblje morati povećati.

“Odigrali smo stvarno vrhunskih 20 minuta. Međutim, šest laganih poena Vučevića, prelagani prodori Ricea, pa naše pogreške u napadu su nas uvele u neizvjesnu završnicu koja uopće nije trebala biti takva. Sve te stvari ćemo 10. rujna morati staviti na stranu, tada i energetski i defenzivno moramo biti pravi, a vjerujem kako ćemo napadački korektno odratiti tu utakmicu u osmini finala”, rekao je Petrović te najavio utakmicu 4. kola u utorak protiv također dosada neporažene Španjolske:

“Sutrašnja utakmica protiv Španjolske me intrigira. Mi moramo nju odigrati punom snagom jer poslije nje imamo tri dana pauze. Dan odmora, pa Česi, pa tri dana odmora”.

Najbolji strijelac Hrvatske Bojan Bogdanović kazao je kako, usprkos tomu što se Crna Gora na ulasku u posljednju minutu primakla na samo jedan razlike, pobjeda niti jednom nije dolazila u pitanje.

“Kontrolirali smo tijek utakmice od samog početka i pobjeda nije dolazila u pitanje. S kim god igrali u osmini finala, izgledi će biti 50-50. Bitno je da pobjeđujemo, da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da se punimo samopouzdanjem”, rekao je Bogdanović.

Dario Šarić smatra kako reprezentacija Hrvatske mora naučiti ranije “zatvoriti” utakmicu.

“Ekipno smo bili na velikoj razini, pogotovo u prvoj četvrtini. Vodili smo 10-ak razlike skoro čitavu utakmicu i opet nismo naučili da trebamo otići možda na 15. Na kraju smo opet pokazali karakter i zasluženo pobijedili. Crna Gora je dobra ekipa s nekoliko odličnih igrača, pogotovo na visokim pozicijama. Sada čekamo Španjolce sutra i nadamo se najboljem. Slažem se da je najvažnija utakmica u nedjelju, jer čak i da dobijemo Španjolce, pa onda i Čehe i budemo prvi u skupini, a onda izgubimo u osmini finala bili bismo najgori na svijetu. Treba ići utakmicu po utakmicu, ali ono zbog čega smo došli je osmina finala”, kazao je Šarić.

Komentiraj