HINA/ Jure DIVIÆ/ ua

Petrov zadovoljan rezultatima u Hrvatskoj – u Metkoviću drugi krug

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov je u Metkoviću izjavio da su rezultatom  u cijeloj Hrvatskoj iznimno zadovoljni,  a da u Metkoviću idu u drugi krug za gradonačelnika.

U gradskom vijeću Metkovića Most više nema većinu. HDZ je osvojio sedam mandata kao i Most, HSS dva vijećnička mjesta. a SDP  jedno. Na novinarsko pitanje o mogućoj koaliciji Mosta s HDZ-om ili SDP-om, Petrov je rekao da su  HDZ i SDP  u više navrata pokazali da su ista stranka.

“To su pokazali u onom trenutku kada nisu pustili državnu reviziju u HNB, kad su glasali protiv zakona o HNB-u, to su danas pokazali u Metkoviću, kad su skupa odradili posao i opet izgubili zajednički, rekao je Petrov.

Kako je istaknuo, Most je ušao u sve županijske skupštine,  u drugi krug za župana u dvije županije, Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko dalmatinskoj, “time smo pokazali da imamo kapacitete i imamo mogućnosti dati građanima puno kvalitetniji način života u odnosu na ove što su dosada imali”, rekao je Petrov.

Izbjegao je komentirati mogućnost koalicije HDZ-a i HSS u metkovskom Gradskom vijeću.

Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Metkovića Katarina Ujdur , prema privremenim podacima koji su se na stranicama DIP-a počeli pojavljivati tek u ponoć, osvojila je 41,31 posto glasova, a kandidat HDZ- i HSLS-a  Dalibor Milan 37,88.

Komentiraj