PETROV ‘Vrijeme je da se pokaže tko ima obraz, Plenković treba dati ostavku na mjesto predsjednika Vlade’

HINA/ Denis CERIÆ /dc

Na samom početku današanje sjednice Sabora, na kojoj se trebalo raspravljati o prijedlogu izmjena Zakona o elektroničkim komunikacijama, klub zastupnika Mosta zatražio je stanku kako bi govorili o novom zapletu slučaja Agrokor i ulozi Zdravka Marića u tome.

Podsjetimo, Nacional je danas objavio dokumente koji pokazuju da je Marić još krajem prošle godine bio upoznat s dramatičnom situacijom u Agrokoru. No, bez obzira na to, kao šef Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoj, ‘zažmirio’ je na dodjelu kredita od 378 milijuna kuna Agrokorovim tvrtkama.

“Prešutio je članovima odbora situaciju, a on se izuzeo, stvorivši tako situaciju da se kredit od 48,3 milijuna eura odobri, iako se nije smio odobriti. Zdravko Marić došao je na ministarsko mjesto da pomogne Ivici Todoriću. I pomogao je kroz HBOR, kroz manjak kontrole poreznog nadzora. I sve se to zna. Sve što smo o njemu trebali reći, rekli smo prije tri mjeseca. O njemu nemamo što pričati. Ako ima mrvu poštenja, danas će dati ostavku”, rekao je Petrov o Mariću.

Osvrnuo se i na ulogu premijera Plenkovića i upitao se što reći o čovjeku koji je sve znao o Zdravku Mariću i apsolutno ništa nije napravio, i ne samo da nije ništa napravio, nego je napravio sve da ga sačuva paralizirajući cijelu državu na dva mjeseca.

“Nije više pitanje može li Zdravko Marić biti ministar, nego hoće li premijer Plenković snositi odgovornost. Ovo je vrijeme razotkrivanja. Vrijeme da se pokaže tko ima obraz. Ovo je trenutak u kojem Andrej Plenković treba nakon svega dati ostavku na mjesto predsjednika Vlade”, zaključio je Božo Petrov.

Komentiraj