Hina

PETROV ‘Volio bih kad biste Todorića pozvali u emisiju pa da nam otkrije tko mu je sve pomogao u zadnjih 20 godina’

Gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji, čelnik Mosta Božo Petrov osvrnuo se na najaktualniju temu, krizu u Agrokoru.

“Iskreno bih volio kad biste Todorića pozvali u emisiju, kad već koristi jednosmjerni oblik komunikacije kao što je blog, da bude iskren i hrabar, pa da nam otkrije tko mu je to sve pomogao u zadnjih 20 godina?

On je u Vladi na sastancima s nama više puta istaknuo što je sve napravio za Hrvatsku. Ovim putem mu želim reći, ako želi za Hrvatsku napraviti nešto dobro, nek kaže što se događalo zadnjih 20 godina u hrvatskom gospodarstvu. Onda će sve ono što je radio i svi njegovi doprinosi imati smisla”, poručio je Petrov.

“Ako se pokaže da su tvrdnje u medijima istinite, naravno da očekujem da pravda sustigne sve one koji su kršili zakone, tako i Todorića”, dodao je Petrov.

Petrov se osvrnuo i na kaznene prijave protiv Ante Ramljaka i Martine Dalić.

“DORH treba postupati po svakoj kaznenoj prijavi. Anonimnost jamči da se netko neće izložiti. Uvijek je poželjnije da je potpisana prijava, ako osoba nema što kriti. Ako ne postoji, na primjer, strah za život. Ako ćemo gledati logikom, to je pisao Todorić ili netko iz njegovog okruženja, ali ne znamo to”, kazao je.

“Sve se može ako se hoće, tako i DORH, može ako hoće. Mogu zatražiti iz proračunskih zaliha da im se još novaca dodijeli, ako nemaju sredstava”, dodao je.

Prokomentirao je i svađu između HDZ-a i MOST-a oko Agrokora.

“Na MOST je pala odgovornost da bude stup otpora korupciji i klijentelizmu, a kad god bismo to napravili, optužili bi nas da smo faktor nestabilnosti”, rekao je Petrov.

“Ne želim da Todorić bude žrtveno janje za sve što se događalo zadnjih 20 godina. Možda ne bi bila opcija za odbaciti da mu se dade status pokajnika, ali bit će tu mnogo pokajnika, neće ih nedostajati.

Pitanje je samo hoće li oni imati mogućnost reći istinu, hoće li DORH i sudovi odraditi posao”, osvrnuo se Petrov i na ideju Ivana Pernara o tome da se Todoriću ponudi zaštita u zamjenu za informacije.

Komentiraj