Borna Filic/PIXSELL

PETROV “Volio bih da predsjednica opet opomene Šavorića”

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u ponedjeljak je sudjelovao na konferenciji o energetskoj sigurnosti održanom u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Osim Petrova, na konferenciji su bili i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kao i odvjetnik Boris Šavorić, član tzv. grupe Borg. Predsjednica je nakon otvaranja konferencije hotel napustila bez izjava za novinare.

Iako je predsjednica prije nekoliko mjeseci izjavila kako bi svi savjetnici trebali vratiti novac, jer je čast važnija od novca. “Budući da sam sjedio u prvom redu, nisam primijetio što oni rade iza. Ja bih volio da ga ona ponovno opomene, jer, kao što je rekla, čast je važnija od novca”, rekao je Petrov, kako prenosi N1.

Komentirao je i održanu konferenciju. “Hrvatska treba imati u svakom sektoru samostalnost, pogotovo u energetskom. Ono što se samo danas može konstatirati, da nažalost predsjednik Vlade ne igra u korist Hrvatske. Mogu samo pitati u čiju korist igra, budući da se nije riješilo pitanje Ine, niti se potpisao ugovor za financijskog savjetnika nakon godinu i pol dana. Dostavili smo im i model kako mogu riješiti Inu, ostavili smo im 100 milijuna eura koje su naši ljudi dobili za LNG terminal, nije se ništa napravilo. Trebalo je godinu dana uopće da oni usvoje i zakon o LNG-u i prošla su 3-4 mjeseca otad, ništa se nije napravilo. Mogu samo postaviti pitanje za koga ova Vlada igra? Za Hrvatsku ne igra”, rekao je Petrov.

O radu predsjednice rekao je kako je u jednom trenutku dobro krenula i od Vlade počela tražiti rezultate. “Odjednom je sve to stalo, ne mogu razumjeti zašto, ali mislim da bi upravo ona trebala biti ta poluga koja bi trebala biti kontrolni mehanizam ove Vlade. Nažalost, ne čuje je se u ova tri mjeseca”, kazao je.

Komentiraj