Petrov: “Što je Plenković, politički autist? Njegova izjava graniči sa stupidnošću!”

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, nakon predstavljana Vladinog paketa mjera, komentirao najavu Mosta da će pokrenuti inicijativu za smjenom ministra Tomislava Ćorića.

“Mogu se svi na trepavice postaviti, do kraja mandata nijednog ministra neću maknuti!”, rekao je Plenković.

“Ta njegova izjava graniči sa stupidnošću. U trenutku kad je neki ministar optužen vi ga nećete smijeniti zašto, jer netko zahtijeva njegovu smjenu. Što je on, politički autist? Ne razumijem dokle ide ta njegova bahatost. Apsolutno svi ljudi u Hrvatskoj u trenutku kada je netko upleten u afere, čak i ne osuđen, ako ga USKOK istražuje, očekuju da taj čovjek ne može biti ministar. Ako zbog ničeg drugog, onda pozivam Andreja Plenkovića zbog njegove osobne karijere, jer će mu to naštetiti, da nauči čistiti svoje dvorište””, rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov u Saboru za N1.

Dodao je da je oporba u Saboru, po tom pitanju, jedinstvena i da je njihov stav da premijer moram odmah smijeniti ministra upletenog u afere. ““Mi smo već prije tri mjeseca upozoravali na ovu aferu, sada se pokazalo da smo već tada imali pravo i tada je Andrej Plenković ismijavao cijelu inicijativu i govorio da nije istina. Sada je isplivao novi dokaz, samo je pitanje koliko će još isplivati. Pričekat ćemo tri mjeseca. Ako Plenković ne smijeni Ćorića, mi ćemo to pokrenuti prvi dan. Mislimo da je ovo trenutak kada se Vladi mora poslati jasna poruka”, rekao je Petrov.

Naglasio je da bi premijer sam trebao biti dovoljno trezven da je on opterećenje, ne za njegovu Vladu, nego za društvo u cjelini te da ga treba smijeniti i bez da oni pokreću inicijative.

Plenković Mostu: “Da na trepavicama stoje, neću smijeniti nikoga!”

Komentiraj