Šef MOST-a Božo Petrov večeras je u RTL-u Danas ponovno iskazao pozicije svoje stranke o tome kako MOST ne može surađivati sa SDP-om sve dok ga vodi Zoran Milanović.

“Milanović sam odabire svoj put. On je imao priliku četiri godine voditi državu, imao je jednu lijepu podršku u Saboru, četiri godine da pokaže što može odraditi. Nažalost, ta vlada je proglašena najkatastrofalnijom vladom, ne samo od njegovih političkih oponenata već i od ekonomista.

To je razlog zašto ne podržavamo Milanovića i to smo rekli tada u izborima – niti Karamarko niti Milanović. To vrijedi i dalje”.

Na pitanje o tome jesu li se onda SDP-ovci u startu diskreditirali po pitanju koalicije s MOST-om, Petrov ostaje pri svojemu.

Postavljeni politički standardi

“Što se Mosta  tiče, SDP može birati svog predsjednika, koga god hoće, ali smo postavili jasne političke standarde tko su one osobe koje se imaju razloga baviti politikom i biti u izvršnoj vlasti. Za nas je potpuno nedopustivo što postoje različita mjerila za političare i za obične osobe.

Obične osobe, u trenutku kada trebaju zatražiti posao, moraju donijeti potvrdu o nekažnjavanju, a političarima se dopušta da budu optuženi, osuđeni na sudu, ali bez problema mogu voditi državu”, istaknuo je Petrov.

Komentiraj