PETROV: “Pupovac neće ugroziti Vladu, nije ga briga za Agrokor”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

“Ne vjerujem da će Pupovac išta napraviti, on puno priča, ali sumnjam da bi on ugrozio Vladu. Niti je njega uopće uznemirilo išta što se događa oko Agrokora, on ima svoj pravac, njemu je bitno da on ostvari svoj interes u cijeloj toj priči. Za neko veliko opće dobro njega nije briga, to se moglo vidjeti u nekoliko navrata i Plenković to dobro zna”, izjavio je predsjednik Mosta Božo Petrov za N1 televiziju.

“Nama je cilj da ako se pokrene inicijativa za opoziv Martine Dalić, a to je pod uvjetom da svi u oporbi mogu disciplinirati zastupnike, da se pojave na glasanju što nije kritika samo SDP-u, da se vidi podržava li većina s HDZ-om, od manjinaca do HSLS-a, Škegrin projekt. Mi želimo da oni konačno prijeđu s riječi na dijela, da podržavaju smjer u kojem ide Agrokor. Nije to ništa sramotno, neka samo to svojim riječima potvrde, jer to će biti signal za budućnost i vidjet će se tko je svjesno zbog svojih ili partikularnih interesa podržao Martinu Dalić”, rekao je Petrov dodajući da smatra da eventualni opoziv Martine Dalić ne znači i pad Vlade.

“Da se pokaže voljom većine da Martina Dalić nema povjerenje, Plenković može samo zahvaliti saborskim zastupnicima što su bili njegov korektiv i nakon toga može nastaviti kvalitetnije raditi za hrvatske građane”, zaključio je Petrov.

“Lex Agrokor je neutralan alat koji je produžio razdoblje za srediti gospodarsku situaciju, da ne dođe do kolapsa gospodarstva u Hrvatskoj. Vi s njime možete učiniti dobro i učiniti loše, mi smo dali mogućnost da se napravi čist start, račiste stvari iz prošlosti i napravi čist start. Nažalost oni su donijeli niz loših odluka i oni su otišli u krivom smjeru s roll up kreditom, leširanskim fondovima, gašenjem Istražnog povjerenstva u Saboru ili konzultantskim ugovorima. Ja samo mogu zahvaliti, kako je Dalić rekla paljenjem svijeće na Kamenitim vratima, što niti ja niti Most nismo sudjelovali u svemu što su oni radili od kada su nas istjerali iz Vlade”, poručio je Petrov.

Predsjednik Mosta također je priznao kako je protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Njegovi argumenti protiv Istanbulske konvencije slični su argumentima koje iznose ljudi bliski Katoličkoj crkvi.

“Što se tiče Istanbulske konvencije, ajmo razdvojiti dvije stvari. Ona se bori protiv nasilja, ali je isto tako u ovom trenutku kontaminirana u javnosti s rodnom ideologijom. Mene zanimaju argumenti u saboru je li Istanbulska konvencija alat za borbu protiv nasilja ili su to stražnja vrata za rodnu ideologiju. Ne volim kada mi se pokušava uvaliti nešto sa strane”, izjavio je Petrov.

“Ajmo maksimalno postrožiti zakone protiv nasilja i onemogućiti bilo kakvo nasilje i riješili smo Istanbulsku konvenciju. S druge strane, mislim da to nije cijela priča i s obzirom da ne želim tako djelovati, ja ću reagirati u trenutku kada čujem raspravu, ali na ovakav način ja neću biti za Istanbulsku konvenciju ako se pokažu ovakvi argumenti”, kazao Petrov, dodajući da se od te teme radi prevelika fama, te da se o tome treba raspravljati u saboru.

“Ja ne znam od čega bježi vladajuća većina. Ja ne vidim gdje je problem u izbjegavanju rasprave. Čemu to? Rasprava vam daje mogućnost da vam daje argumente. Ja želim da se dogodi rasprava o toj temi i da se konačno raščisti taj dio. Stvara se fama oko Istanbulske konvencije, a nitko ne želi o njoj razgovarati”, zaključio je Petrov.

Komentiraj