Čelnik Mosta i predsjednik Hrvatskog Sabora Božo Petrov u četvrtak je za 24sata rekao kako je planove Mosta o povjerenju Zdravku Mariću otkrio HDZ-u. “Plenković je lagao. Zapravo, izbjegao je odgovor. Činjenica je da sam sve rekao HDZ-u i Plenkoviću direktno, i zbog čega smo protiv Marića i što ćemo napraviti”, kazao je Petrov.

Dodao je da je premijer Plenković dva puta s dnevnog reda sjednice Vlade skidao tu točku, a treći ju je puta stavio ‘tik do početka sjednice’. “Nikad nije rekao što će napraviti, za razliku od nas, koji smo bili u svakom trenutku korektni i iskreni u namjerama”, ističe čelnik mosta.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković danas je zatražio razrješenje Mostovih ministara Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, koji su glasali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću. Plenković je Petrovu već poslao Izvješće o razrješenju trojice ministara, ali prema neslužbenim informacijama – Petrov ga neće potpisati, već poslati na Ustavni sud.

Komentiraj