Sanjin Strukic/PIXSELL

Petrov otkrio koji će biti prvi potezi Vlade

Čelnik Mosta Božo Petrov u petak je u razgovoru za N1 televiziju komentirao koji će biti prvi potezi nove Vlade. Oko podneva sa predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem obratio se javnosti, te kazao kako će Most HDZ-u dati 15 potpisa.

Na pitanje tko je taj petnaesti zastupnik (jer Most je na izborima osvojio 13 mandata, a 14. je Hrvoje Runtić koji je izašao iz Živog zida), Petrov kaže kako se ta izjava odnosila na članove Kluba zastupnika Mosta. “Razgovaramo s nekoliko saborskih zastupnika. Konačno će naš Klub imati minimalno 15 članova. Irelevantno je hoće li to u ponedjeljak biti 14, 15, 16. Nama je bitno da imamo 15 zastupnika da se mogu davati prijedlozi u saborsku proceduru”, kazao je Petrov.

Najavio je kako će 5 jamstava oko kojih su se dogovorili u saborsku proceduru već sljedećeg petka. Dva jamstva, isključivi gospodarski pokas i smanjenje HRT-ove pretplate, na red će doći naknadno.

“Dali smo mogućnost da se gospodarski pojas ne lomi preko koljena, nego da se napravi u dužem terminu. Ali pojas ide. I HRT smo odgodili na neko vrijeme”, kazao je Petrov dodajući kako će se uvesti tri preferencijalna glasa, a oni saborski zastupnici koji ne dolaze na posao će se kažnjavati. “Kaznena djela više se neće tolerirati onima koji će se natjecati na lokalnoj i državnoj razini”, najavio je.

Petrov kaže i kako neće biti promjene monetarne politike, te dodaje da je bitno da svi građani, porezni obveznici, zneju kako se njihov novac troši.

Komentiraj