PETROV: “Ostavka nije čin odgovornosti, nismo čuli da je Kuščević radio išta loše”

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u utorak je u Saboru komentirao jučerašnju ostavku Lovre Kuščevića na mjsto ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a.

Petrov kaže kako ova ostavka nije čin političke ili moralne odgovornosti, već je iznuđena da se smanji percepcijska medijska šteta. “Nismo čuli da je išta što je radio Lovro Kuščević loše. To što dolazi u Sabor možemo doživjeti kao da dolazi u popravni dom. Kako može netko tko nije častan da bude ministar biti dovoljno častan da bude saborski zastupnik?”, pitao je Petrov.

Što se tiče kaznene odgovornosti sada već bivšeg ministra Lovre Kuščevića, Petrov kaže kako bi volio da konačno netko u državi kaže je li sve ovo što je ministar radio bilo po pravilima. “Oni se nadaju da će uslijediti zastara. Svakodnevnica ove Vlade su zastare, oni se nadaju će se i ova afera gurnuti pod tepih”, rekao je Petrov novinarima u Saboru.

O tome hoće li se Kuščević u Saboru priključiti struji HDZ-a koja bi mogla stvarati probleme premijeru Andreju Plenkoviću, kaže: “Nema tu toliko struja, kod njih prevalada samo predatorski poriv. Ne vjerujem da će se razjediniti kad dođu izbori.”

Komentiraj