Božo Petrov bio je u Hrvatskom saboru povodom obilježavanja Dana državnosti, a pritom je dao izjavu novinarima koji su se okupili na tom događanju. Komentirao je aktualnu političku situaciju, rekavši kako MOST s ovakvima HDZ-om i SDP-om kakvi su trenutno nema što raditi.

“Mislim da se moramo ponositi s onim što je Hrvatska napravila prije 25 godina i truditi se osvjetlati obraz  svakim svojim djelom. Meni jest sramota što je Sabor bio poluprazan. Ako danas ne mogu doći, što onda mogu učiniti za Hrvatsku”, zapitao se Petrov.

Budući da je HDZ-ov Andrej Plenković jutros kazao kako je spreman surađivati sa svim partnerima, pa tako i s MOST-om, Božo Petrov mu je odgovorio.

“Govoriti hipotetski i bilo kakve kalkulacije nemaju smisla, zadirati u procese bilo koje stranke nema smisla. Ja se nadam da će izabrati kvalitetno vodstvo, i da će to biti demokratski HDZ. To bih preporučio i SDP-u.

Odgovorio je i Vrdoljaku

Što se tiče Karamarka, spominjali smo da ukoliko postoji sukob interesa, da takva osoba, bez obzira o kome se radi, nema pravo biti u izvršnoj vlasti. To je standard koji tražimo od samoga početka da se dovede. Nadam se da će hrvatski građani to prepoznati”, rekao je Petrov.

Nije Andrej Plenković jedini kojem je odgovorio. Podsjetimo, HNS-ov Vrdoljak nedavno je rekao kako je glas za MOST ujedno i glas za HDZ.

“Glas za HDZ je glas za SDP i obrnuto, oni su savršeno funkcionirali zadnjih 6 mjeseci, sve odluke su bile pasivnim ili aktivnim putem njihov dogovor. Oni su ti koji su dobro funkcionirali za razliku od funkcioniranja Vlade.

Svi smo svjedoci razloga zbog čega se to dogodilo. Kad gospoda kaže da je glas za Most glas za HDZ, mogu reći da je glas za HNS glas za konzultantske tvrtke, glas za vrlo sumnjive imovinsko-pravne poslove u Slavoniji, glas za HNS je i glas za razdjelnike, ima tu puno glasova”, rekao je Petrov te zaključio – “S ovakvim HDZ-om i ovakvim SDP-om mi nemamo što raditi.”

Komentiraj