PETROV: “Odgoda glasovanja govori da su zastupnici taoci Bandića i njegovih žetončića”

Nakon što je podnevno glasovanje u Hrvatskom saboru odgođeno za jedan sat, Božo Petrov (Most) rekao je kako je žalosno da su saborski zastupnici bili taoci Milana Bandića i njegovih žetončića i odnosa u vladajućoj većini, dok Kažimir Varda (SRS) u odgodi ne vidi nikakav problem.

Petrov je ustvrdio kako MiIan Bandić radi neku pokaznu vježbu i ucjenjuje Vladu. “I na kraju svi mi u Hrvatskom saboru nemamo mogućnost raditi svoj posao”, rekao je.

Upitan s kojim ciljem Bandić izvodi pokaznu vježbu, Petrov je novinare uputio na gospodu Plenkovića i Bandića.

Oni bi trebali objasniti zbog čega  je danas bilo najavljeno glasovanje u 12 sati, zašto se žetončići na kraju nisu pojavili, rekao je Petrov podsjetivši na Bandićevu izjavu da kada jedan žetončić kihne neće bit Vlade.

Danas smo svi mi bili žetončići, odnosno, žrtve žetončića koji su se prodali, ustvrdio je Petrov.

Komentirajući imenovanje HDZ-ovog zastupnika Lovre Kuščevića, kojem je skinut zastupnički imunitet, u saborski Odbor za zakonodavstvo, Petrov je rekao da vladajući ili pokušavaju rehabilitirati Lovru Kuščevića ili se i dalje ismijavaju svim institucijama.

Isti ti su prije tri godine govorili kako je njihov cilj izgraditi institucije, a sve ono što možemo vidjeti u protekle tri godine je da ih uništavaju, ocijenio je Petrov.

Na upit je li to možda  bilo zbog GUP-a zastupnik Kažimir Varda (Stranka rada i solidarnosti) rekao je kako nema problema ni u GUP-u ni u čemu drugome. Pozvani smo bili na vijeće Turističke zajednice grada Zagreba kao članovi Stranke rada i solidarnosti. Bili smo tamo i zamolio sam predsjednika Sabora da, ako je moguće, odgodi glasovanje i to je sve, dodao je.

Upitan je li važnija Turistička zajednica od glasovanja u Saboru, Varda je rekao kako je glasovanje održano te uzvratio protupitanjem je li problem ako je bilo sat vremena kasnije.

Odgovarajući na novinarski upit  je li održan sastanak o pet važnih projekata, Varda je rekao kako će se održati popodne s predstavnicima Grada i Vlada vezano uz strateške projekte Grada Zagreba.

Komentiraj