Predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov komentirao je današnju odluku Povjerenstva da je bio u sukobu interesa, zbog čega će dobiti opomenu.

“Zanimljiva je informacija da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dobilo prijavu protiv mene zbog podnošenja kaznene prijave protiv gospodina Ivice Todorića. Zanimljivo je i to kako se pokušava zaustaviti istina o Agrokoru, čije sam raščišćavanje osobno pokrenuo prijavom. Rasplet priče u vezi Agrokora rezultat je upravo moje kaznene prijave”, rekao je Petrov, kako prenosi N1.

Podsjetimo, Povjerenstvo je odlučivalo je li Petrov u sukobu interesa zbog imenovanja i predlaganja šogora u nadzorne odbore dok je bio gradonačelnik Metkovića. “Povjerenstvo je očito zanemarilo činjenicu da gospodina Jerkovića nisam ja postavio samovoljno za člana Nadzornog odbora, već je predložen zajedničkom odlukom gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska i Slivno”, istaknuo je bivši predsjednik Sabora.

Dodao je kako bez suglasnosti navedenih gradova i općina Jerković nije ni mogao postati članom. “Grad Metković se svojevremeno očitovao o ovome upravo na isti način kao ja sada, to je bila zajednička odluka i smatram da nikakvog sukoba interesa nema. Osobno se čak nikad nisam ni očitovao jer nisam smatrao da je potrebno s obzirom da činjenice govore u prilog tome da sukoba interesa nema”, rekao je Petrov dodajući da odluku Povjerenstva poštuje.

“Ostaje nejasno temeljem kojih činjenica su donijeli upravo ovakvu odluku. Činjenica da mi je šogor potpuno postaje nebitna u odnosu na činjenicu da je on u tom trenutku županijski vijećnik Mosta za čije je imenovanje u NO regionalnog vodovoda bila potrebna suglasnost ostalih gradova i općina dok za sudjelovanje u NO Čistoće Metković nije imao nikakvu naknadu niti je ostvario bilo kakav privatni interes”, zaključio je Petrov.

Komentiraj