Patrik Macek/PIXSELL

PETROV “Nitko ne oduzima građanima da bi dao Boži Petrovu”

Predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u intervjuu za Večernji list kako ne misli odustati od poticaja za gradnju obiteljske kuće u Metkoviću. Poručio je kako ‘nitko ne oduzima građanima da bi dao Boži Petrovu’.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, podsjetimo, u četvrtak je utvrdilo kako nema zakonske prepreke da predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov koristi subvencionirani kredit Agencije za promet nekretninama (APN) za gradnju kuće u Metkoviću, ali i pozvalo Petrova da razjasni situaciju oko broja članova domaćinstva za koje se traži odobrenje kredita.

Petrov je rekao kako će u siječnju prijaviti pet članova domaćinstva. Petrov je naveo da će s njim u kući živjeti ukupno sedam članova obitelji, što uz njegovu obitelj uključuje i brata i šogoricu. Povjerenstvo je upozorilo da oni nikad nisu bili prijavljeni na istoj adresi kao i Petrov.

“Medijski pritisak bio je prevelik te su odustali od namjere da svoje stambeno pitanje riješe na način da živimo u istom objektu. Izvjesno je da bi u mojem kućanstvu stalno bili u fokusu javnosti, a to je prevelik teret za ljude koji nemaju nikakve veze s obnašanjem javnih dužnosti. Poštujem njihovu odluku jer sam svjestan da su im naslovnice i negativni komentari bili velik šok i definitivno bi to bio prekompliciran početak zajedničkog života”, rekao je Petrov za Večernji list.

“Budući da njegovo odustajanje mijenja i vremenski plan i iznos kredita, moram se konzultirati s nadležnim institucijama. Čim doznam točan iznos, o njemu ću obavijestiti medije jer i dalje namjeravam biti posve transparentan”, dodao je predsjednik Sabora. “Sredstva za poticaje već su isplanirana i dostupna. Nitko ne oduzima građanima da bi dao Boži Petrovu”, naglasio je.

Petrov je poručio kako bi volio da su građani bolje informirani o mogućnostima koje imaju kako bi lakše osigurali temeljne uvjete za život.

Komentiraj