Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov komentirao je u utorak istupanje Vlahe Orepića iz Kluba zstupnika Mosta.

Orepić je, podsjetimo, kazao kako je odlučio istupiti iz Kluba zastupnika jer se sužavaju prostor i mehanizmi za realizaciju same ideje Mosta. “Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega. Nastojat ću politiku kao sredstvo vratiti narodu i izvesti iz lokalnih okvira. Moje političko djelovanje bit će usmjereno postizanju jedne pristojne uljuđene, uređene, građanske Hrvatske”, kazao je danas Orepić.

Petrov je rekao kako mu motivi Vlahe Orepića nisu jasni. “Ako se bilo gdje mogao ostvariti, onda je to Most. Žao mi je što svoju odluku Orepić nije objavio sutra na Klubu zastupnika Mosta. Bez obzira na odlazak, ako pokrene inicijative koje su dobre Most će ih podržati i nadam se da će on podržati one koje smo mi pokrenuli i koje ćemo pokrenuti”, rekao je predsjednik te stranke.

Most je u utorak napustio i martin Pauk, a novinari su Petrova pitali radi li se o osipanju. “Ali isto tako su nam i drugi ljudi prišli, Most je raznovrstan”, poručio je.

Komentiraj