Predsjednik Sabora Božo Petrov u utorak je gostovao u emisiji ‘RTL Danas’, gdje je rekao da Most ne odustaje od kaznenog progona Ivice Todorića.

“Nema govora o tome da se na bilo kakav način može dopustiti da se represivni aparat koristi u političke svrhe. Ono što želim naglasiti – sigurno neće biti politički motiviranih istraga, a niti zaštite koju su neki uživali zadnjih 20 godina”, rekao je Petrov dodajući da bi svima bilo u interesu rasvijetliti situaciju oko Agrokora.

Naglasio je da su uspjeli reagirati na vrijeme te kako će dobavljači dobiti financijska sredstva, radnici plaće, a Todorića više nema u Agrokoru. “Najvažnije je da hrvatske kompanije trebaju biti konkurentne na tržištu, da imaju mogućnost natjecati se. Ne smije se dogoditi situacija da već sada bude privilegirano za neke druge strane kompanije”, naglašava predsjednik Sabora.

Naveo je i da niti u jednoj opciji ne prihvaćaju mogućnost da se Todorić vrati na čelo kompanije jer je on dobeo do ovog stanja. “S obzirom na dugovi Agrokora premašuju vrijednost tvrtke, ne postoji način da se on vrati. Ovaj zakon nije pisan za Todorića nego očuvanje gospodarskog sustava”, ponovio je.

Na kraju je poručio da ne vidi razlog zašto bi Most tražio opoziv ministra financije Zdravka Marića.

Komentiraj