Dusko Jaramaz/PIXSELL

Petrov: Na sastanku Mosta, HDZ-a i SDP-a raspravljat će se i o ponudi da budem kandidat za premijera

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u petak navečer da će se na sastanku između Mosta, HDZ-a i SDP-a među ostalim raspravljati i o ponudi da bude kandidat za premijera.

“O tome će se među ostalim raspravljati na sastanku”, rekao je Petrov novinarima prije početka sjednice Nacionalnog vijeća Mosta upitan hoće li prihvatiti ponudu da bude premijer.

Robert Podolnjak rekao je da su se Most, HDZ i SDP na podnevnom sastanku, vezano uz teritorijalni preustroj zemlje, dogovorili da ne idu ishitreno u ključne teritorijalne reforme. “Suglasje sve tri strane je da do kraja iduće godine, otprilike u ovo vrijeme, imamo definirane strategije regionalnog razvoja,  javne uprave te teritorijalne reforme i na temelju tih strategija krenemo u taj proces koji bi trebao biti gotov  do kraja mandatnog razdoblja ovog Sabora”, kazao je.

Napomenuo je kako su i predstavnici druge dvije koalicije u petak načelno gotovo parafirale tekst vezan uz reformu lokalne i regionalne samouprave najaviviš kako će taj tekst, zajedno s drugim tekstovima, vrlo brzo biti predstavljen javnosti.

“Vjerujem da za nekoliko dana za javnost možemo imati ključne reformske stvari. Vjerojatno početkom idućeg tjedna”, rekao je.

Podolnjak je izrazio želju i da se ključna politička pitanja riješe prije početka nastupajućih blagdana jer građani čekaju konačni rasplet ove političke drame.

U središnjici Mosta u 19 sati počinje  sastanak vezan za definiranje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor.

Komentiraj