Goran Stanzl/PIXSELL

PETROV NA FACEBOOKU “Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg tren tražili smo tripartitnu vladu”

Čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov u utorak je poručio, preko društvene mreže Facebook, da njegova stranka nije nije sklopila jednostranu koaliciju ni sa kime te kako su do ‘zadnjeg trenutka tražili tripartitnu vladu’.

Pod naslovom ‘Nastavljamo inzistirati na reformama’, Petrov je napisao:

“Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave, svi su očekivali da će novi hrvatski premijer postati Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko.

Prijedlog MOST-a bio je da se inzistira na najstručnijim osobama, pa i onim nestranačkim te smo izborom Tihomira Oreškovića kao vrhunskog stručnjaka u tome uspjeli.

Kod skorog sastavljanja Vlade Republike Hrvatske naš je uvjet da ona bude reformska i pritom se potpiše Sporazum o reformskoj suradnji koji naprosto nije stranačka borba za fotelje. Osnovni cilj sporazuma je u njega unijeti reforme i promjene koje nastojimo provesti kao i prolazna vremena i obvezu evaluacije provedenog. To je također nešto o čemu smo govorili kao o uvjetu postizborne suradnje još u kampanji.

Most nije jednostrano sklopio koaliciju ni sa kim, do zadnjeg tren tražili smo tripartitnu vladu koja nažalost nije prihvaćena niti prepoznata kao najbolje rješenje za Hrvatsku. Vladu, i to reformsku, sada sastavlja nestranački mandatar Tihomir Orešković, a ona neće biti temeljena na koaliciji Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, već će njen temelj biti reformski plan i sporazum koji će jasno definirati u kojem roku te koje se promjene i reforme moraju ostvariti.”

[NASTAVLJAMO INZISTIRATI NA REFORMAMA]

Prije nedavnih parlamentarnih izbora i u vrijeme potpisivanja izjave, svi su oč…

Posted by Božo Petrov on Tuesday, December 29, 2015

Komentiraj