Patrik Macek/PIXSELL

Petrov: Karamarkov prijatelj Petrović radi za MOL protiv Hrvatske, neka se ogradi od njega

U sinoćnjem RTL-ovom Direktu Božo Petrov nešto otvorenije nego na jučerašnjoj presici progovorio je o odnosima unutar Vlade te čak najavio prepuštanje vlasti nekom drugom ukoliko se ne provedu obećane reforme.

No, jedan detalj posebno je odjeknuo u javnosti. Naime, u jednom trenutku Petrov se obrušio na Tomislava Karamarka zbog njegovog prijateljstva s Jozom Petrovićem.

“Mislio sam na određene ljude koji se javno hvale kako su u dobrim odnosima s određenim ljudima koji su danas u Vladi. Mogu otvoreno reći, to je gospodin Petrović. On je javno na suđenju Sanaderu rekao da je on konzultant MOL-a. Dakle, radi za drugu državnu stranu tvrtku, ne radi za interese hrvatske tvrtke. I onda se on javno hvali kako je dobar s Karamarkom. Jako su mi to čudne stvari. Ovim putem bih pozvao gospodina Karamarka da se ogradi od toga”, rekao je Petrov.

“Netko može biti prijatelj u privatnom životu, ali druga stvar je način kako treba funkcionirati država i vlast. To je potpuno odvojeno od nečijih osobnih interesa. Bojim se da ovdje nije samo u pitanju samo osobni interes, nego interes nekih drugih država”, nastavio je čelnik Mosta koji je rekao da je na djelu izdaja nacionalnih interesa.

“Danas smo javno rekli da nikada nismo bili kočničari. Mi smo reforme gurali cijelo vrijeme. Ako ćemo u ičem biti kočničari, onda ćemo kočiti prodaju hrvatskih nacionalnih interesa. Tu prvenstveno mislim na INA-u. Način na koji su predana upravljačka prava. Mislim da je svakom građaninu jasno što se i kako dogodilo. Sada ide arbitraža i mogu reći da sam brifiran kao potpredsjednik Vlade da imamo razloga biti optimistični”, dodao je Petrov još jednom spomenuvši INA-u događanja oko koje su, očito je, poseban trn u oku čelniku Mosta.

Jozo Petrović bivši je član Uprave INA-e koji je na naslovnice medija stigao 2013. godine kad je uhićen u akciji Uskoka vezano za aferu oko kupovine informacija o tajnim USKOK-ovim istragama. Jozo Petrović slovio je za čovjeka od najvećeg Sanaderovog povjerenja, a kao takav sudjelovao je i u dogovorima oko prodaje INA-e Mađarima. Petrović je navodno blizak i s Tomislavom Karamarkom, a to je očito zasmetalo čelniku Mosta kad ga je odlučio javno prozvati.

Komentiraj