Petrov je još uvijek pod policijskom zaštitom

HINA/ Denis CERIĆ

Čelnik Mosta Božo Petrov ostavku na mjesto predsjednika Sabora dao je početkom svibnja ove godine te je prema zakonu imao pravo pravo koristiti policijsku zaštitu još šest mjeseci nakon odlaska s dužnosti jer je kao predsjednik Sabora bio štićena osoba I kategorije. No, Petrova i dalje danonoćno čuvaju i prate dva policajca iz Ureda za posebne poslove sigurnosti, potvrdio je predsjednik Mosta za 24 sata.

Petrov kaže da nije on tražio zaštitu, nego je to bio prijedlog Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) nakon izrade sigurnosne procjene. Kako se sigurnosne procjene obično rade za razdoblje od šest mjeseci, za očekivati je da će Petrova policija štititi najmanje sljedećih pet mjeseci, a Petrov kaže da će se zaštite odreći ako oni ranije naprave sigurnosnu procjenu i zaključe da mu zaštita ne treba.

Na pitanje zašto je još pod policijskom zaštitom, Petrov kaže da ‘nije u mogućnosti o tome pričati’, već se to pitanje mora postavti SOA-i. 24sata je kontaktirao i MUP, iz kojih su porručili da se radi o klasificiranim mjerama zbog čega ne mogu dati više informacija.

Komentiraj