PETROV “Ja odgovaram samo za četiri ministra koji su iz kvote Mosta”

Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u ponedjeljak je gostovao u emisiji s Markova trga, u kojoj je rekao da ne vidi razloga zašto ova Vlada ne bi potrajala do kraja mandara. “Prepreka će uvijek biti, a na nama je da ih prijeđemo. S partnerima su razgovori konstruktivni i kvalitetni”, rekao je Petrov.

Naglasio je kako radna skupina raspravlja o modelima otkupa dionicea Ine. “Ono što je bitno jest to da se već nekoliko puta pokušalo s inicijativom prodaje voda, šuma. Smatram da je vrijeme da se unutar Ustava zaštite tvrtke koje raspolažu za Hrvatsku važnim resursima”, rekao je predsjednik Sabora.

Razgovori o ustavnim promjenama u medijima se, kaže, pokušavaju prikazati kao razmimoilaženje partnera. Na pitanje o pismu stotinjak sveučilišnih profesora koji su stali u obranu ministra Pave Barišića, Petrov je rekao kako odgovornost za ministre ima politički partner koji ga je predložio.

“Ja odgovaram samo za četiri ministra koji su iz kvote Mosta”, poručio je.

U Mostu se 28. siječnja u Zagrebu održava izborna skupština, a Petrov kaže kako ne b želio da bude jedini kandidat za predsjednika Mosta. O radu Sabora rekao je kako se zlouporabljuje institut stanke na početku sjednice Sabora. “Ona služi kao pozornica, kao konferencija za novinare. Bolje bi bilo kad bi se zastupnici drugim prostorima u Saboru koristili za upoznavnje javnosti s nečim što žele”, rekao je Petrov.

Najavljujući sutrašnju sjednicu Sabora, rekao je kako će biti dosta točaka dnevnog reda, no on će se još nadopunjavati. Među njima će biti i jamstva Mosta koja su prošla prvo čitanje.

Komentiraj