Petrov i SDP najavili izvanredne izjave za medije

HINA/ ik

Predsjednik Mosta Božo Petrov za 12,45 u Saboru najavio je izjavu o aktualnoj situaciji oko razrješenja tri Mostova ministra u Vladi, dok će Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) u 13 sati u sjedištu stranke na Iblerovom trgu održati izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će o istoj temi govoriti predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara – Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Plenković je prije glasovanja kazao kako je Vladin stav jasan te da odbacuje navode iz SDP-ova prijedloga za pokretanjem pitanja povjerenja Mariću, no prilikom glasovanja protiv je bilo troje Mostovih ministara.

Očekuje se da će nakon sjednice Vlade i premijer Plenković dati izjavu za medije.

Trojica Mostovih ministara bez komentara se uputili u Sabor

Trojica Mostovih ministara čiju je smjenu naložio premijer Plenković, nakon završetka sjednice Vlade nisu željeli komentirati novonastalu situaciju, već su rekli da će izjave dati u Saboru u koji su se odmah uputili. Očekuje se da će se pridružiti svom predsjedniku Boži Petrovu, koji je za 12,45 sati najavio izjavu.

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić već je u Saboru, nakon što je premijer Andrej Plenković smjenio trojicu Mostovih ministara, raspisivanje novih parlamentarnih izbora. “Ono što sad očekujemo je odgovornost Plenkovića, da sazove nove izbore, jer ovo nema nikakva smisla”, izjavio je Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta rekao je pak da je razrješenje trojice Mostovih ministara državnički potez premijera Andreja Plenkovića jer Most koristi svaku priliku za destabilizaciju vlade.

Komentiraj