PETROV I PLENKOVIĆ “Usuglasili smo se vezano za konstituiranje Sabora”

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i novi mandatar Andrej Plenković u utorak se sastao s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom i delegacijom Mosta nezavisnih lista, koju su činili Božo Petrov, Ines Srtrenja Linić i Robert Podolnjak. Tema sastanka su detalji oko konstituirajuće sjednice Sabora koja je najavljena za petak.

Nakon sastanka medijima su se obratili Plenković i Petrov.

“Završili smo sastanak s kolegama iz Mosta. Dogovorili smo u suradnji s Reinerom hodogram aktivnosti za sjednicu u petak i dinamiku. Želimo da se na početku donesu svi zakoni koji su potrebni prije izglasavanja Vlade”, rekao je Plenković dodajući da im je namjera da se sredinom idućeg tjedan omogući i usuglasi termin kada bi vlada dobila suglasnost.

Petrov je kazao kako su se usuglasili oko konstituiranja Sabora. “Na dnevnom redu će u prvom trenutku biti svi oni zakoni potrebni za formiranje vlade, a onda idu zakoni vezani za jamstva Mosta”, rekao je čelnik Mosta.

“Obzirom na najave oporbe da će napraviti spektakl u Saboru želja nam je da u utorak ili srijedu završimo priču”, dodao je. U Saboru će početi s dnevnim redom i napraviti izglasavanje svih zakona vezanih uz formiranje vlade. “U utorak ili srijedu napravit ćemo onoliko koliko se stigne, a potom i cijeli dnevni red. Sabor će vrlo intnezivno raditi. Radit će se i petak i subota i nedjelja”, poručio je Petrov, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj