‘Dalić me zamolila da nazovem Ramljaka’

HINA/ Daniel KASAP

Potpredsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao današnju maratonsku sjednicu Odbora za gospodarstvo, na kojoj su na pitanja odgovarali Martina Dalić i Ante Ramljak.

Na upit Mislava Bage da je Ramljak tvrdi kako ga je Petrov prvi nazvao, Petrov je odgovorio da ne zna tko je bio prvi. “Kada su im valjda sve opcije otpale, a naše su odbili, Martina Dalić me zamolila ako mogu nazvati gospodina Ramljaka. On me nakon tog telefonskog razgovara od tri minute sljedećeg dana odbio, a već sljedeći dan je bio na razgovoru kod premijera Plenkovića i Dalić na kojem su se dogovorili”, tvrdi Petrov, dodajući “Ako im je cijela obrana spala na to da sam ja prvi zvao Ramljaka, onda super…”.

Petrov smatra neopravdanima kritike da oporba nije postavila ključna pitanja, o zaradi Ramljakove tvrtke, tezom da oporba ne može postavljati potpitanja u trenutku kada Dalić ili Ramljak ne odgovaraju na pitanja. “Nisu odgovorili na puno pitanja, ali ono što je bitno odgovorili su hoće li postojati nagrada za te savjetnike koji primaju 250.000 kuna i ona će iznositi 8 milijuna eura”, izjavio je Petrov.

“Ramljak je kazao kako je on kriv i da mu se sudi ako treba. Nisu odgovorili za što su krivi, a Ramljak je otkrio da uopće nije čitao ugovor o roll up kreditu. Tko ga je trebao čitati?”, pita se Petrov dodajući kako Plenković nije izašao ni sa kakvim stavom osim opravdavanja moralne dvojbe etičnosti Ramljakovih postupaka.

Petrov je također izjavio kako smatra da lider treba preuzeti odgovornost za postupke oko Agrokora, te da Plenković zna da su Dalić i Ramljak u krivu, kao i da se u Agrokoru “gadno zabrljalo”. Također tvrdi da je Most “odnose” s HDZ-om raskinuo 27. travnja, izašavši iz Vlade prije potpisivanja ugovora sa savjetnicima.

“Ramljak je bio u Vladi budući da ga je Dalić izabrala za osobu koja će je savjetovati. Ramljak je bio u Vladi i zato kažem da je ovaj njihov današnji pokušaj smiješan”, izjavio je Petrov, uz tvrdnju kako je Dalić Ramljaka zvala puno prije nego što je on bio povjerenik.

Komentiraj