Grgur Zucko/PIXSELL

Petrov: Bavit ćemo se javnim, a zaboraviti privatno

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u nedjelju, nakon objave prvih službenih nepotpunih rezultata izbora, kako je rezultat Mosta kao treće političke opcije, veliki uspjeh, ali i odgovornost prema svima u hrvatskoj državi i onima koji su danas izašli na izbore, a glavna poruka Mosta je – baviti se javnim, a zaboraviti privatno.

Prošlo je i previše vremena za raščišćavanje starih odnosa i došlo je vrijeme da se pozovu i okupe svi  pošteni ljudi koji su spremni raditi na dobrobit zajedništva, izjavio je Petrov u izbornom stožeru.

Dodao je da će u rješavanju brojnih problema biti potrebni i bolni rezovi koji će zahvatiti i naše obitelji i prijatelje, ali da ih treba provesti.

Naša je poruka “baviti se javnim, a zaboraviti privatno i ne smijemo izdati i iznevjeriti naše birače”, rekao je Petrov. Poručio je kako od svih drugih političkih struja i institucija očekuje da se ponašaju isto i uključe u zajednički posao za dobrobit Hrvatske.

Pozvao je sve da se potrude izgraditi bolji sustav.

“Budimo spremni na žrtve bez kalkulacije i gradimo zajedno Hrvatsku”, poručio je Petrov kojeg su nazočni u stožeru Mosta dočekali skandiranjem Božo, Božo.

Petrov: Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast.

U izjavi za HTV Božo Petrov je rekao  kako se ne smatra zvijezdom izbora.

”Najvažnije je poticanje konkurentnosti našeg gospodarstva. Očekujemo da će se napraviti teritorijalni reustroj, lokalne i regionalne uprave, reforme u javnom sektoru što znači da će biti doveden profesionalni menadžment u poduzeća, zapošljvanje po sposobnosti a ne po podobnosti, reforme u pravosuđu, u godinu dana završavati postupke, a ne kao danas 10 godina. Radije ćemo imati nove izbore nego još jednu nesposobnu vlast. Smatramo da su izbori mnogo jeftiniji nego još jedna nesposobna vlast”, rekao je Petrov.

Komentiraj