Petrov: “Ako osvojimo 10 do 15 mandata, nemamo što tražiti u vlasti”

Nakon brojnih kritika na račun gospodarskog programa, predsjednik MOST-a Božo Petrov u Dnevniku Novu TV komentirao je kritike na račun gospoarskog programa svoje stranke, ali i otkrio i koliko osvojenih mandata očekuje.

Bernardić ga prozvao da je MOST poznat jedino po tome što je dva puta doveo HDZ na vlast

“Razumije što Bernardić kritizira njihov program jer nema što reći o svojemu. Morat će se malo više potruditi pa sa svojim stručnjacima napisati dobar program”, rekao je Petrov i nadovezao se na kritike Milana Bandića.

“Što se Bandića tiče, poručio mu je kako je nakon potresa ostavio građane na cjedilu, a sada komentira neke lokalne izbore na jugu, a “ne zna da nisam ni bio kandidat”.

Istaknuo je kako je za razliku od drugih programa Mostov program realan, a ne lista želja. Ključ je, veli Petrov, jačanje institucija i dugotrajno rješenje problema, “to ljudi traže”.

Zakon o plaćama javnih i državnih službenik

Na pitanje kako bi onda oni riješili problem prekovremenih sati liječnika kazao je kako je rješenje u zakonu o plaćama javnih i državnih službenika.

“Treba postojati pravedna naknada za te ljude”, kazao je i ustvrdio kako su rashodi države u 2016. godini bili 120 milijardi kuna, a sada su 150, milijardi te upitao: “Živite li vi bolje?”

Koalicijski partner će biti onaj koji je spreman za promjenu sustava

“Ne možete mijenjati sustav ako ste samo prirepak vlasti, ako vam oni kažu da će ići samo s onima koji će ih slušati.”

“Ako mi nećemo biti ravnopravan partner, nećemo ni sudjelovati u vlasti. Građani će odlučiti kome će dati povjerenje”, kazao je.

“Ovo nije sprint, ovo je maraton. Ako građani odluče ponovno dati vlast HDZ-u i SDP-u, i ako ćemo mi dobiti 10 do 15 zastupnika, mi nemamo što tražiti u takvoj vlasti. Kad smo pokušali mijenjati sustav, u dva navrata, oni su nas isključili”, kazao je Petrov.

Komentiraj