Petrinjsko vodstvo SDSS-a napustilo stranku: Rad se svodi na trgovinu s HDZ-om i SDP-om

Nikola Cutuk/PIXSELL

Petrinjsko vodstvo Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) ovih je dana izašlo iz te stranke s obrazloženjem da se rad SDSS-a svodi na trgovinu s HDZ-om i SDP-om.

Osim toga, SDSS-ovci iz Petrinje zamjeraju saborskim zastupnicima te stranke što podržavaju da se nuklearni otpad skladišti na Banovini, no iz Izvršnog odbora SDSS-a sve to opovrgavaju.

Predsjednica Gradske organizacije SDSS-a Petrinje Mara Vilus i njen zamjenik Nikola Fićur, zajedno s dijelom članstva, istupili su iz stranke s obrazloženjem da “dugogodišnje i jedino rukovodstvo SDSS-a na čelu sa Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem nije marilo za lokalne probleme Srba na području Petrinje i cijele Banije, iako je SDSS u Petrinji 2001. osnovan s ciljem da se srpski narod lokalno politički organizira”.

“Svakim dolaskom Milorad Pupovac je davao razna obećanja članovima SDSS-a i Srbima Petrinje i okolnih mjesta, koja nije ispunjavao, a rukovodstvo stranke je sav politički utjecaj sveo na trgovine sa HDZ-om i SDP-om, te osiguravao proračun za Srpsko narodno vijeće (SNV) i za promociju pojedinca, dok se srpski narod na Baniji snalazio u rješavanju svojih problema”, piše u priopćenju koje su potpisali Vilus i Fućur.

Saborskim zastupnicima Miloradu Pupovcu i Mili Horvatu također zamjeraju što navodno pristaju da se odlagalište nuklearnog otpada formira pokraj Dvora na Uni, što će, smatraju, “razorno utjecati na opstanak Srba na cijeloj Baniji”.

Predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman izjavio je Hini da je “to obična laž” te dodao kako Vilus na brojnim stranačkim raspravama o toj temi nije rekla ni jednu riječ.

“Naravno da SDSS, kao ozbiljna politička stranka i daleko najznačajniji politički reprezent Srba u RH, prati situaciju pa će i u tom slučaju, kao i u svima do sada, postupiti onako kako to članstvo, simpatizeri i građani žele”, kaže Rkman.

Rkman smatra da će odlaskom Mare Vilus i Nikole Fićura iz SDSS-a “stranka samo ojačati” zbog toga što, kako dodaje, gotovo sedam godina pod njihovim vodstvom petrinjski ogranak nije imao nikakvih pomaka. Očekuje da će se u Petrinji događaji razvijati kao i u Vrginmostu gdje je SDSS počeo ostvarivati izborne rezultate kao nikad ranije kad je, navodi, iz stranke izašlo dvoje ljudi koji su samo opstruirali rad organizacije.

SDSS ima oko 10.000 članova u 103 ogranka, a u vrijeme kampanje za parlamentarne izbore i nakon njih stranku je, prema Rkmanovim riječima, napustilo samo dvadesetak članova, dok je kroz stranačku akciju omasovljenja za sada u stranku ušlo150 novih članova.

“U nekoliko je sredina ogranke napustilo vodstvo, ali za njima nije, kako su očekivali, otišlo i članstvo, te je stranka brojnija neko prije par mjeseci. Kroz stranačku akciju ‘deset za deset’ nastojimo u narednih deset mjeseci podići broj članova za deset posto, dakle, privući novih tisuću članova”, rekao je Rkman.

Komentiraj