Petrinjsko proljeće pokrenulo akciju “Moja kuća je prioritet”. Cilj je ostati živjeti u Petrinji

Građanska inicijativa Petrinjsko proljeće u subotu je organizirala akciju “Moja kuća je prioritet”  kojom je pozvala Petrinjce da na svojim kućama, zgradama i stanovima istaknu poruku kojom traže hitno djelovanje institucija i odgovornih u sanaciji oštećenih građevina.

Tom su prilikom pozvali sve građane da na svojim kućama istaknu prigodni znak na kojem piše: “Moja kuća je prioritet, jer želim ostati u Petrinji!”

Akcija je počela u 12,19 sati, u vrijeme kad je 29. prosinca Petrinju pogodio snažan potres magnitude 6,4 po Richteru.

“Boje naljepnica koje smo dobili nakon pregleda statičara, ne razlikuju nas. Sve će biti crvene ako ne obnovimo grad, jer smo trenutačno taoci između grada, županije i države zbog nedostatka informacija i komunikacije te nejasne koordinacije rada službi uključenih u sanaciju. Ovo je naše Valentinovo! Pokažimo im da su građani prioritet grada!, poručili su iz građanske inicijative Petrinjsko proljeće.

Predstavnici inicijative su potom po zgradma počeli lijepiti poruke s tekstom “Moja kuća je prioritet,  jer želim ostati u Petrinji”  na kojima  istaknuto crveno srce.

Okupljenima se obratila jedna od predstavnica inicijative “Petrinjsko proljeće” Ana Rizmaul.

“Naš slogan je ‘epicentar dobrih namjera’ i mi zaista imamo dobre namjere, naše dobre namjere u ovom trenutku upućene su na interes svih građana Petrinje. Mi želimo upozoriti, zahtijevamo da budemo prioritet ovom gradu, županiji i državi jer nam je dosta toga da smo svo ovo vrijeme taoci, ocijenila je Rizmaul.

Žele siguran grad

“Okupili smo se danas simbolično, da u 12,19  počnemo jednu akciju u kojoj želimo potaknuti građane Petrinje. Jeste li dobili crvenu, zelenu, žutu naljepnicu pa čak i bijelu, nije važno, vaša je kuća prioritet i to je ono što želimo da se danas prenese, rekla je.

Posebno je istaknula da njezin osobni interes, kao ni danas okupljenih iz GI “Petrinjsko proljeće”, nije politika.

Nama je jedini interes živjeti na ovom području, u ovom gradu. Želimo sigurne koridore, želimo da djeca krenu u školu, rekla je  među ostalim Rizmaul. Istaknula kako je prioritet obnova kuća, pa škola, pa onda zgrada institucija.

 

Komentiraj