Sisačko-moslovačka policija pritvorila je 58-godišnjaka koji je u utorak u Petrinji pijan iz automatske puške u zrak ispalio više od stotinu hitaca, nakon što je policijska ophodnja intervenirala po dojavi o obiteljskom nasilju u kući gdje je taj nasilnik prijetio te verbalno i fizički napao 48-godišnju suprugu i lakše ju ozlijedio.

Policija je u srijedu izvijestila kako je žena uspjela pobjeći iz obiteljske kuće u Ajdovčinskoj ulici te je pozvala policiju, a dolaskom ophodnje osumnjičeni je na ulici iz automatske puške, koju je nezakonito posjedovao, u zrak ispalio više od stotinu hitaca, čime je u opasnost doveo okolne stanare i policajce.

Uskoro su došli i pripadnici Interventne policije, koji su na silu svladali i uhitili nasilnika, kojemu je alkotestom utvrđeno 2,28 promila alkohola u krvi.

Pretragom kuće i drugih prostorija policija je pronašla 195 komada raznog streljiva, 100 grama eksploziva TNT, detonatorsku kapislu sa sporogorućim štapinom, nož te pet praznih okvira za automatsku pušku, a što je zajedno s automatskom puškom i oduzeto.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje, predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Komentiraj