U utorak oko 16 sati u obiteljskoj kući u Petrinji došlo je do pucnjave. 22-godišnjek je nehotice ispalio hitac prema svom mlađem bratu, koji je teško ozlijeđen i hitno hospitaliziran. 22-godišnjak je pucao iz službenog pištolja svog oca, inače policijskog službenika, izvijestila je u srijedu sisačko-moslavačka policija.

“Maloljetnik je zadobio prostrijelnu ranu potkoljenice te su mu u sisačkoj Općoj bolnici okvalificirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život. Očevid na mjestu događaja vodila je županijska državna odvjetnica Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, a osumnjičeni 22-godišnjak će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke”, navodi se u policijskom priopćenju.

Policija je ocu osumnjičenika oduzela službeno naoružanje, koje nije držao na propisan način, kao i privatni pištolj kojeg je posjedovao na oružni list za držanje i nošenje. “Zbog sumnje na težu povredu službene dužnosti udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka”, zaključuje se u policijskom priopćenju..

Komentiraj