Nikola Cutuk/PIXSELL

PETRINJA Gradonačelnik i zamjenica međusobno se kazneno prijavljuju

Zbog navodnog pogodovanja, zloupotrebe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović (Narodna stranka-reformisti) podnio je kaznenu prijavu protiv svoje zamjenice Svjetlane Lazić (SDP), koja ga je prethodno prijavila za diskriminaciju, nepotizam i korupciju

Podnošenje kaznene prijave protiv Lazić Dumbović objašnjava osnovanom sumnjom da je njegova zamjenica pogodovala tvrtki svog izvanbračnog supruga prilikom kupnje parcele nedaleko petrinjskog groblja sv. Benedikta.

Nastavak političkog rata

Time Dumbović nastavlja politički rat sa svojom zamjenicom, koja ga je proteklog tjedna optužila za diskriminaciju, nepotizam i korupciju u Gradskoj upravi, zbog čega je petrinjski SDP protiv Dumbovića podnio kaznenu prijavu DORH-u.

Dumbović kaže da je navedena parcela  bila u vlasništvu MORH-a, ali je političkim utjecajem prebačena u DUUDI, koji je raspisao natječaj za prodaju. Tim činom počinjena je šteta od 150.000 kuna, rekao je Dumbović na konferenciji za novinare te poručio je da podnošenjem prijave želi ubuduće zaštititi gradsku imovinu.

Lazić odbacuje sve optužbe i proziva Dumbovića da se u nedostatku materijala za političku borbu za sljedeće lokalne izbore “poslužio konstrukcijom i stvaranjem scenarija kako bi se stvorio dojam da su svi političari isti”.

Dumbović je nakon četvrt stoljeća članstva u HNS-u na prošlim lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Petrinje kao član Čačićevih reformista, a najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika i na idućim izborima. Međutim, nedavno je kandidaturu za gradonačelnicu najavila i njegova zamjenica Svjetlana Lazić, koja ga optužuje za korupciju i nepotizam.

“Ovaj potez gradonačelnika odgovor je na kaznenu prijavu SDP-a iz prosinca 2016. u kojoj se navodi da je u 2015. gradonačelnik u ime Grada Petrinje prekomjerno potrošio preko dva milijuna kuna proračunskih sredstava. Također sam osobno pozvala gradonačelnika da objasni građanima kako je u dvije godine stekao osobnu imovinu u vrijednosti od dva milijuna kuna, dok mu je prihod od plaće u te dvije godine bio oko 400 tisuća kuna, po podacima koje je naveo u svojoj imovinskoj kartici”, rekla je Lazić Hini.

Lazić tvrdi da je Dumbovićeva konstrukcija napravljena u sklopu prljave kampanje uoči lokalnih izbora, a iz nje se “može iščitati samo nervoza i strah od gubitka sljedećih izbora i postojeće pozicije”.

HDZ poziva DORH

U povodu sve učestalijih međusobnih optužbi gradonačelnika i njegove zamjenice oglasio se u srijedu i oporbeni petrinjski HDZ.

U priopćenju pod naslovom “Petrinja u raljama koalicijske vlasti” HDZ poziva mjerodavna tijela i Državno odvjetništvo da posjete Petrinju i provjere aktivnosti gradskih čelnika.

“Građanke i građani Petrinje više ne žele i ne mogu trpjeti ovakav nemar i bezobraštinu sadašnjeg vodstva. Umjesto razvoja grada i povećanja standarda i kvalitete življenja svih građana, sadašnje vodstvo se bavi isključivo i samo brigom o punjenju vlastitih džepova”, kaže se u priopćenju.

Rezultat četverogodišnje vladavine Čaćićevog najvjernijeg pulena Dumbovića i njegove zamjenice Lazić samo je prljavi veš raznih gospodarskih manipulacija koji izlazi na vidjelo. Nužno je ustanoviti imovinsko stanje i drastične promjene gradonačelnika, koje su se dogodile u protekle četiri godine sadašnjeg gradskog vodstva, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik petrinjskog HDZ-a Mihael Jurić.

Komentiraj