Nezavisni zastupnik Stipe Petrina novinarima u Saboru rekao je kako se krši poslovnik te kako se važnim temamam kao što je opoziv premijera ne pristupa ozbiljno.

“Tko to više zna, to više ni milicija ne zna kakav će rasplet biti. Činjenica je da se krši poslovnik, predsjednik Sabora je tvrdoglav. Stječe se dojam da je što veća akademska titula, to manje razumijevanje funkcioniranja Sabora.

Očigledno sad će biti opoziv Oreškovića, začuđuje me zašto tako važna tema nije započela jutros u osam sati? Stječe se dojam da je sve ovo što se događa stihija, oni koji vodi Sabor ne zna ništa”, rekao je Petrina.

Načelnik Primoštena napao je Petrova i Oreškovića optuživši ih da previše ovise o utjecaju Kaptola i Crkve.

“Vidi se da se po mišljenje umjesto u Sabor ide na Kaptol, da se Petrov i Orešković savjetuju sa Bozanićem. Postavlja se pitanje tko vlada Hrvatskom, Sabor ili Hrvatska biskupska konferencija?”, pita se Petrina.

“Ja ću glasat protiv Oreškovića, nikad se nije razjasnilo je li on u trenutku kad je izabran imao hrvatsko državljanstvo. Taj čovjek nema nikakav legitimitet, a sad se suprostavlja strankama koje su ga dovele. Odakle dolazi njegova moć? Možda iz nekih grupa van Hrvatske. Ovo nije kriza, ovo je agonija nacije”, zaključuje Petrina.

Komentiraj