Anto Magzan/PIXSELL

Petrina: Neću podržati vlast sa nacistima iz HDZ-a

Stipe Petrina, jedan od 19 izabranih s liste MOST-a opet je ponovio kako nema šansi da digne ruku za koaliciju s HDZ-om. U razgovoru za šibenik.in kaže kako će poštovati volju većine, ali ako ta odluka bude suprotna njegovoj savjesti spreman se i povući.

“Formira li Most vlast sa ‘četnicima hrvatske nacionalnosti’, nacistima iz HDZ-a, ja ću svoj mandat dati nekome s moje liste ili sjediti u Saboru kao nezavisni zastupnik, ali jedno je sigurno, stanje moga želuca ne dopušta mi da koaliram s HDZ-om”, rekao je Petrina danas.

“Najbolje će biti ako prevlada razum i nekako formiramo vladu Mosta zajedno sa stručnjacima koje podupiru dvije najjače koalicije, ali bojim se da od toga neće biti ništa. Čisto zato što u Hrvatskoj najbolja rješenja nikad ne uspiju. Alternativa tomu je da Most ide s jednima od njih, koji budu pristali na reforme, ali to treba napraviti što prije jer vremena nema. Hrvatska je u teškoj situaciji, ali moram kazati da je Općina Primošten bila u još većem papru u trenutku kad sam preuzeo upravljanje pa vidite dokle smo došli. Kako bilo, moja situacija je čista kao suza jer sam kao netko tko ima puno iskustva u političkom ringu, kvalitetno u startu ispregovarao s Božom Petrovom. S HDZ-om neću ni po koju cijenu, a hoću li u slučaju takvog ishoda svoj mandat dati nekome drugome ili biti nezavisni zastupnik u Saboru, vidjet ćemo”, kaže Petrina.

Osvrnuo se i na slučaj Prgomet, kaže kako se na klauzuri raspravljalo o tome treba li razgovarati s njim.  “11 od njih 21 bilo je za to da se s Prgometom priča, a njih 8 bilo je protiv. Na kraju je objavljeno da su svi protiv. To je situacija koju nikako ne prihvaćam jer čak i totalitarni režimi poštuju formu. Drago Prgomet ima pravo objasniti svoju poziciju ostalima, a sve drugo je čista inkvizicija”, komentira Petrina. Dodaje i kako nije točno da je kontaktirao s Prgometom.

Tvrdi i da do danas nije dobio odgovor što je Nacionalno vijeće Mosta, kako se ulazi u njega, tko predlaže članove te  tko o njihovom imenovanju odlučuje i prema kojim kriterijima

Komentiraj