PETRINA “Jedan glas u Saboru za HDZ plaćen čak 2 milijun kn, naravno tuđih”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina u petak je objavio priopćenje u kojem optužuje zastupnika Mirka Raškovića i HDZ za političku korupciju koja je građane koštala 2 milijuna kuna, prenosi N1.

“Nedavno ste imali prilike čitati kako će županija Šibensko-kninska birati novog dožupana iz redova građana srpske nacionalnosti. Događaj je to koji je rezultiran nakon što je dosadašnji dožupan Šibensko-kninske županije Mirko Rašković izborio saborsku fotelju s liste SDSS-a”, piše Petrina u priopćenju. Dodaje da je Rašković nakon razlaza sa strankom postao nezavisnim zastupnikom srpske nacionalne manjine u parlamentu. “Uzrokovao je ove izbore odnosno nove troškove tako što će do kraja mjeseca ožujka na području ove županije morati se provesti izbori za novog dožupana iz redova građana srpske nacionalnosti”, nastavlja.

“Što se sve radi za dokopati se vlasti. Nije li bilo logično i zdravo razumski da Mirko Rašković stavi svoj saborski mandat u mirovanje, pa kada se steknu uvjeti da ga aktivira, na taj način županija Šibensko-kninska bila bi pošteđena novih izbora za dožupana iz reda srpske manjine i bila bi bogatija za 2 milijuna kn”, naglašava Petrina.

Petrina navodi i da je svima jasno da je na djelu politička korupcija, ‘gdje je jedan glas u Saboru za HDZ plaćen čak 2 milijun kn, naravno tuđih’.

“Sjećate se slučaja Sabo? Ovo je 100 puta gore trgovanje političkim utjecajem, a USKOK i DORH šute. Do kada?”, zaključuje Stipe Petrina.

Komentiraj