PETRA LASZLO: Uspaničila sam se, nisam rasist i nisam bez srca

Snimka nevjerojatnog čina mađarske snimateljice Petre Laszlo koja mlati i podmeće nogu sirijskim izbjeglicama je napokon dobila i interpretaciju podle Mađarice.

Laszlo sada tvrdi kako nije bezdušni rasist, nego da se uspaničila nakon probijanja policijskog kordona,iako snimke jasno pokazuju da nije riječ o jednokratnoj, trenutačnoj reakciji, već o višekratnom ometanju ljudi u njihovu pokušaju bijega od policije, saznaje HRT.

Snimateljica, koja se nakon žestokih reakcija ispričava za svoj postupak, u obranu navodi da je nezaposlena majka dvoje djece. Tvrdi kako je u njoj nešto puknulo te da ne može vjerovati da je to učinila.

U pismu koje objavljuje desno orijentirani mađarski list Magyar Nemzet, Petra Laszlo navodi kako je od utorka u šoku, ali niječe optužbe za rasizam.

“Kamera je bila uključena, stotine migranata probile su policijski kordon, jedan od njih pojurio je prema meni i ja sam se prestrašila, napisala je. “Tada je u meni nešto puknulo. Mislila sam da sam napadnuta i da se moram braniti”, napisala je snimateljica, unatoč tomu što snimke jasno pokazuju da nije bila riječ o samoobrani.

Tvrdi da ‘nije rasist i bez srca’ te da ne zaslužuje politički lov na vještice, kao ni prijetnje smrću koje je primila.

Komentiraj