Petnaest dana nakon otkrića Nacionala policija službeno objavila fotografiju osumnjičenog za ubojstvo

Autor:

Petnaest dana nakon otkrića Nacionala policija je i službeno objavila fotografiju osumnjičenog za ubojstvo Ivana Mate Blaževića (23) u Stobreču. Iako su tu informaciju imali i prije ostaje nejasno zašto je policija tek sada objavila fotografiju.

Podsjetimo, Nikola Gusić Jakić, 24-godišnji Splićanin s prebivalištem u obližnjem Strožancu, sumnjiči se da je u noći s četvrtka na petak (11.kolovoza) ubio 23-godišnjeg Ivana Matu Blaževića. Policija još traga za njim, istodobno čuvajući njegovu obiteljsku kuću, a spekulira se i da je naoružan.

Ubojstvo u lokalu Reket u Stobreču u petak oko 4 sata ujutro izazvalo je veliki bijes u Splitu: ubijeni Blažević je, naime, bio viđeniji pripadnik Torcide, a široj javnosti poznat je kao jedan od sudionika prošlogodišnjeg napada na nogometnog suca Bruna Marića.
Zbog toga je nedavno i pravomoćno osuđen, no sutkinja je zbog prijašnje neosuđivanosti zatvorsku kaznu zamijenila radom za opće dobro.

Blažević, poznatiji pod nadimkom Blato, bio je student druge godine na Pravnom fakultetu u Splitu, nije gostovao u novinskim crnim kronikama, niti bio poznat u kriminalnim krugovima, a među navijačima splitskog kluba je bio omiljen zbog svoje ekstremne privrženosti Hajduku i neumornog praćenja kluba od malih nogu.

Okolnosti njegovog ubojstva još uvijek nisu do kraja razjašnjene. U četvrtak navečer u obližnjem Stobreču slavio se zaštitnik mjesta Sveti Lovre, pa su se ondje nalazili deseci tisuća ljudi. Poznato je tek da je uboden nožem u srce i da je preminuo neposredno po dolasku u splitsku bolnicu, a navodno je imao rane i na predjelu slabina. Policija je tijekom cijelog jutra obavljala očevid, no nož kojim je izboden još uvijek nije pronađen.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)