PETIR: “Potrebna je žurna i oštra reakcija na najavu tvrtke Meggle da gasi proizvodnju u Osijeku”

 

Bivša HSS-ovka koja je na ovim parlamentarnim izborima u Sabor ušla kao nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marijana Petir, u petak je komentirala odlazak Megglea iz Osijeka i Hrvatske.

“Neprihvatljivo je i nemoralno pod krinkom Covid19 krize provoditi restrukturiranja i otpuštati radnike u Hrvatskoj a potom svoju proizvodnju seliti u BiH i Srbiju. Potrebna je žurna i oštra reakcija na najavu tvrtke Meggle da gasi proizvodnju u Osijeku”, napisala je Petir još sinoć na društvenoj mreži Twitter.

Na pitanje jednog korisnika Twittera zbog čega je ova odluka Megglea nemoralna, Petir je odgovorila: “Država je osigurala novac za plaće svih onih koji su bili pogođeni #COVID19 tz.da Meggle ne govori istinu. Ne mislite valjda da će u BiH i Srbiji imati bolje uvjete za poslovanje a tamo sele proizvodnju?”

Na konstataciju da je sramota da kao saborska zastupnica piše takve stvari, Petir je odgovorila da se birine za ljude. “Sramota bi bila kada mi ne bi bilo stalo do svih tih ljudi koji su tamo zaposleni i onih koji ovise o mljekari jer žive i školuju djecu od mlijeka koje Meggle od njih otkupljuje. Ja reagiram jer mi je stalo i još uvijek ima vremena da se nešto poduzme. Ne očekujem da to shvatite”, napisala je Petir.

Komentiraj