PETIR: “Mene srce boli kad vidim što Krešo Beljak radi od HSS-a”

 

Saborska zastupnica Marijana Petir u četvrtak je komentirala izbore u HSS-u.

Petir, inače bivša članica te stranke, kaže da se ovi izbori održavaju u jednom nedemokratskom ozračju, dogovorenom politiko između Kreše Beljaka i Željka Lenarta kako bi ustvari zamaglili stvarnu situaciju i pokušali prikazati da dva kandidata koja su danas ponuđena ustvari znače demokraciju.

“Bez obzira na to što se drugi potencijalni kandidati nisu mogli uključiti u ovu utrku i bez obzira što su sve odluke donesene protivno Statutu. Ja smatram da je ova skupština HSS-a koja se danas održava farsa i da je Krešo Beljak nakon velikog poraza i potopa na parlamentarnim izborima trebao časno odstupiti, ponuditi ostavku”, rekla je Petir novinarima u Saboru.

“Bilo je potrebno imenovati v.d. predsjednika i to iz redova onih koji su neutralni, koji nisu zainteresirani za tu utrku, ali koji bi primjereno pripremili u jednom normalno roku novu skupštinu i omogućili svima koji se žele kandidirati da se kandidiraju. Uključujući i situaciju da vrate nas koje je Krešo Beljak nepravedno izbacio iz stranke, a za koje se pokazalo da kako tada, a tako i danas dobivamo izbore na svoje ime”, nastavila je.

Navodi i kako joj je drago da su oni, koji su do jučer podržavali Beljaka, progledali.

“Mene srce boli kad vidim što Krešo Beljak radi od HSS-a, kao što svaki njegov istup izaziva traumu i kod svakog HSS-ovca i svakog domoljubnog čovjeka u Hrvatskoj”, zaključila je Petir.

Komentiraj