Udruga poreznih obveznika Lipa u manje od 24 sata prikupila je 20 tisuća potpisa građana koji su potpisali peticiju protiv uvođenja poreza na nekretnine, objavila je udruga na svojim internet stranicama

Više od dvije trećine potpisnika mlađe je od 44 godine što znači da je najaktivniji dio hrvatske populacije – onaj koji potencijalno razmišlja o odlasku iz Hrvatske ozbiljno zabrinut zbog dodatnih troškova i opterećenja na kućni proračun koje bi moglo donijeti uvođenje ovog poreza.

Podsjetimo, Udruga poreznih obveznika Lipa u utorak je pozvala građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem online peticije. “Iako je porez na nekretnine bio predstavljen kao zamjena za komunalnu naknadu, činjenica da Vlada sada predlaže uvođenje građevinske rente kao zamjene za postojeću komunalnu naknadu, jasno pokazuje da porez na nekretnine predstavlja potpuno novi namet za porezne obveznike.”, istaknuli su iz udruge.

Lipa naglašava da uvođenje ovog poreza donosi novi izračun porezne osnovice i uzrokuje dvostruko oporezivanje dohotka građana. Nemogućnost plaćanja novih troškova izbacit će na tržište brojne nekretnine, što će za posljedicu imati pad vrijednosti nekretnina i ukupnog bogatstva građana.

Komentiraj