U finale godišnje nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, prve takve u svijetu, ušlo je petero autora koji su svoje književne uratke napisali i objavili isključivo na facebooku.

To su, priopćio je organizator, Alen Brlek, Ivana Čagalj, Boba Đuderija, Hrvoje Marko Peruzović i Ivana Pocrnić.

Kratki izbori iz facebook-opusa petero finalista bit će objavljeni u idućih nekoliko dana na facebook stranici Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, a tko je od njih na facebooku napisao i objavio najbolji književni tekst bit će obznanjeno tijekom rujna.

Odluku o dobitniku ili dobitnici donijet će žiri koji čine Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić.

Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Zadru, koji se ove godine održava od 15 do 17. rujna, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima.

Godišnju Književnu nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama pokrenula je udruga Kultipraktik s ciljem poticanja i popularizacije književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Riječ je o prvoj nagradi za književnost na društvenim mrežama u svijetu a u obzir dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na facebooku objavljeni tekstovi, stoji u priopćenju.

Komentiraj