Peter Ratatics novi predsjednik Uprave Ine

Ratatics je novi šef uprave Ine, dolazi s funkcije glavnog operativnog direktora MOL-a, obnašao je niz rukovodećih funkcija, a ranije je bio član Uprave Ine.

Peter Ratatics novi je predsjednik Uprave Ine a preostala dva člana uprave predložila je mađarska strana a oni su Krisztian Pulay i Berislav Gašo.

Hrvatska strana prošli je tjedan predložila da članovi budu Hrvoje Šimović i Miroslav Skalicki, te Emanuel Kovačić. No, Kovačić je naprasno odustao od kandidature, iako ju je prethodno prihvatio, pa je zbog toga odgođena i sjednica Nadzornog odbora, piše Jutarnji.

Vlada treba novog kandidata predložiti do srijede kad bi se trebala i održati sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj će biti razriješeno dosadašnjih troje hrvatskih članova koji nisu htjeli podnijeti ostavke – Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić. Time bi sljedeći tjedan trebala biti kompletirana nova Uprava Ine.

Peter Ratatics dolazi s funkcije glavnog operativnog direktora MOL-a. Diplomirao je na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti, a karijeru je počeo kao stručnjak za trgovinu plinom i poslovni razvoj u MOL-u. Otkako se pridružio MOL grupi 2007. obnašao je niz rukovodećih funkcija, a ranije je bio član Uprave Ine, na tu funkciju bio je imenovan u lipnju 2011.

Krisztian Pulay viši je potpredsjednik MOL grupe. Karijeru je započeo 2003. u nizozemskoj inženjerskoj tvrtki sa sjedištem u Budimpešti, a MOL-u se pridružio 2006. godine. Od 2012. do 2016. radio je u Hrvatskoj na različitim pozicijama u INA Investment, a 2016. vratio se u MOL Grupu i počeo raditi kao voditelj upravljanja projektima Grupe. Direktorom MOL Group Investmenta, imenovan je 2017.

Berislav Gašo, bivši je Inin kadar, a godinama je u MOL-u, izvršni je dopredsjednik u Upravnom odboru MOL-a.

Komentiraj