Peter Prevc i Maciej Kot podijelili prvo mjesto u Sapporu

Autor:

epa05784656 (L-R) joint winners Peter Prevc of Slovenia and Maciej Kot of Poland, and third placed  Stefan Kraft of Austria celebrate on the podium for the large hill individual competition at the Ski Jumping World Cup in Sapporo, Japan, 11 February 2017.  EPA/KIMIMASA MAYAMA

Slovenac Peter Prevc i Poljak Maciej Kot u subotu su podijelili prvo mjesto u skijaškim skokovima na natjecanju Svjetskog kupa u japanskom Sapporu.

Kot i Prevc su ostvarili 260,2 boda, dok je treće mjesto pripalo Austrijancu Stefanu Kraftu sa 257,5 bodova.

Peter Prevc, prošlosezonski osvajač Svjetskog kupa, tako četvrtu godinu zaredom slavi u Sapporu, a to mu je 22. pobjeda u karijeri.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Poljak Kamil Stoch, koji je bio 18. u Sapporu. Stoch ima 1080 bodova, a slijede ga Norvežanin Daniel Andre Tande (989 bodova) i Stefan Kraft (980), dok je Peter Prevc na 11. mjestu sa 449 bodova.

Rezultati:
1. Maciej Kot (Polj)              260,2 (139,0 m/138,0)
1. Peter Prevc (Slo)              260,2 (143,0/134,0)
3. Stefan Kraft (Aut)             257,5 (137,0/139,0)
4. Andreas Wellinger (Njem)       247,5 (139,0/130,0)
5. Roman Koudelka (Češ)           230,6 (131,0/128,0)
6. Markus Eisenbichler (Njem)     223,8 (135,0/123,5)
7. Daniel-Andre Tande (Nor)       221,3 (125,5/127,0)
8. Manuel Fettner (Aut)           220,8 (126,5/130,5)
9. Jan Ziobro (Polj)              219,0 (127,5/126,5)
10. Piotr Žyla (Polj)             214,6 (129,0/122,0)

Ukupni poredak:
1. Kamil Stoch (Polj)              1080 bodova
2. Daniel Andre Tande (Nor)        989
3. Stefan Kraft (Aut)              980
4. Domen Prevc (Slo)               867
5. Maciej Kot (Polj)               697
6. Andreas Wellinger (Njem)        628
7. Michael Hayböck (Aut)           616
8. Manuel Fettner (Aut)            577
9. Markus Eisenbichler (Njem)      558
10. Piotr Žyla (Polj)              490
11. Peter Prevc (Slo)              449

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)