PETEK “ZET bez dozvole vozi liniju 290”

Davor Puklavec/PIXSELL

Gradski zastupnik stranke ‘Naprijed Hrvatska’ Renato Petek u subotu je na svom Facebook profilu objavio kako ZET-ova autobusna linija 290, koja prometuje na relaciji Kvatrić – Zračna luka Franjo Tuđman – Velika Gorica, vozi bez dozvle, zbog čega će ZET biti prekršajno sancioniran.

Njegovu objavu prenosimo Vam u cijelosti:

“Je li Bandić smijenio Žgelu, direktoricu ZET-a?

Nalaz inspekcije Ministarstva prometa oko ZET-ove linije 290 Kvatrić – Zračna luka – V. Gorica: Prekršen je Zakon, ZET-u slijedi kazna.

Gradonačelnik Bandić je prije ispitivanja ovog slučaja izjavio: “Pa smijenit ću Ljubu Žgelu odmah.”

Zaključak: Bandić i Barišić uveli liniju koja je prometovala protivno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu. Što je sa sigurnošću putnika? Uvode li se u Zagrebu linije koje prometuju protivno važećem Zakonu?

Dobio sam odgovor Ministarstva prometa o provedenom inspekcijskom nadzoru nad ZET-om, vezano uz provjeru zastupničkog pitanja vozi li linija 290, uvedena u ožujku 2018. godine, Kvaternikov trg – Zračna luka – Velika Gorica, temeljem adekvatne dozvole.

Ranije sam dobio odgovor gradonačelnika i gradskog Ureda za kontrolu, te ZET-a, da je sve u savršenom redu.

No, usmeno je gradonačelnik Bandić rekao kako će smijeniti direktoricu Žgelu, ako se utvrdi da je linija otvorena bez adekvatnih dozvola, jer mu je vožnjom na otvaranju te linije bio ugrožen život! Hoće li sada ispuniti rečeno ili će sve ostati na razini brojnih neispunjenih obećanja? Što je s putnicima na liniji koja prometuje, za njih Bandić nije zabrinut kao što je za sebe, iako je sada utvrđeno da se na liniji 290 krši Zakon o prijevozu u cestovnom prometu?

Izvadak iz pitanja na temu liniji 290, koje sam postavio na sjednici Gradske skupštine 30. 10.2018. godine:

… Spomenuli ste gradonačelniče Radničku cestu. Vi ste prije šest mjeseci s gradonačelnikom Velike Gorice otvorili liniju 290, koja prometuje od Kvaternikovog trga preko Zračne luke do Velike Gorice. Da li je istinita informacija da ta linija kada ste je otvorili nije imala dozvolu za prometovanje. Stoga vas molim ipak odgovore i od strane ZET-a i od strane…, vi ćete ih ovjeriti, da se utvrdi da li je linija imala dozvolu, jer ako nije, to je ogroman sigurnosni problem. Što da se nešto dogodilo svim tim ljudima koji prometuju linijom koja nema dozvolu?
Odgovor gradonačelnika je bio sljedeći:

Što vam znači navodno? Hoćete mi to pojasniti? Ja bih volio da mi pojasnite, ja hrvatski razumijem, šta znači navodno? Da smo se vozili navodno, da nema dozvole, šta vam to znači? Ima ili nema? Imate vi informaciju jel’ ima ili nema?

Jel’ ovdje naša šefica Kontrolnog ureda? Je. Molim te daj u roku od sat vremena ispitaj, nazovi Ljubu Žgelu da vidimo zašto… Pa smijenit ću Ljubu Žgelu odmah. Zašto? Pa moj život je ugrožen i vaš. Jeste vi bili u autobusu? Vidi vi zabrinuti a ja sam vozio autobus.Vidi Boga ti, vidi baje. Baja sjedio kod kuće, ja u autobusu i on je ugrožen.

…Jedino što je na ovome što ste napravili lijepa slika mene i gospodina Barišića kada smo se vozili od Zračne luke. Ste vidjeli kako smo lijepi?”

Je li Bandić smijenio Žgelu, direktoricu ZET-a?Nalaz inspekcije Ministarstva prometa oko ZET-ove linije 290 Kvatrić -…

Posted by Renato Petek on Saturday, December 29, 2018

Komentiraj