PETEK "Zagreb je već godinama zapušten grad"

Luka Stanzl/PIXSELL

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) ocijenio je u četvrtak da je Zagreb već godinama zapušten grad jer gradonačelnik Milan Bandić i njegova Gradska uprava ne vide i ne rješavaju probleme građana koji plaćaju najviši prirez u državi, pa je vrijeme da Bandić ode kako bi Zagreb mogao napredovati.
“Za premium prirez se mora isporučiti i premium usluga, a nje u Zagrebu nema. Grad se vodi bez jasnog cilja i transparentne strategije upravljanja, projekti se pokreću stihijski, nema sustavnog rada i adekvatnih rješenja za prometne, energetske, kulturne, obrazovne niti bilo koje druge probleme”, rekao je Petek na konferenciji za novinare.
Zagreb je prerastao Bandića, kao što je Agrokor prerastao Ivicu Todorića ili Pevec Zdravka Peveca. Tako velik i kompleksan sustav zahtjeva ozbiljnog, kompetentnog i modernog gradonačelnika, a ne mikro menadžera kao što je Bandić, ustvrdio je Petek.
Upozorio je kako je Bandić imenovao već šestog voditelja gradske Čistoće u pet godina. “Nitko ne može polučiti uspjeh u godinu dana u tvrtki koja samostalno ne donosi odluke, već po njih mora ići u Holding ili Ured gradonačelnika, a ponekad se na odgovor čeka tjednima”, ističe Petek dodajući kako je upravo Bandić odgovoran za katastrofalno stanje s gospodarenjem otpadom u Zagrebu.
Osim toga, kritizirao je Bandića jer najavljuje “Zagreb na vodi”, “još jedan megalomanski projekt upitne transparentnosti”, a nije u stanju u 15 godina riješiti “urbanistički užas i kaos” na Martinovki i Trešnjevki.
Tamo ima područja s napuštenim starim kućicama ili halama, koje stoje neiskorištene kao gradsko ruglo, a radi se o dovoljno velikim područjima gdje su mogla nastati moderna naselja s nužnim sadržajem i potpunom komunalnom opremljenošću, kaže Petek.
“Vrijeme je da Bandić ode kako bi Zagreb krenuo napredovati”, poručio je Petek.

Komentiraj