PETEK: “Prgomet mora sazvati sjednicu Skupštine. Ako može Sabor, možemo i mi”

Nezavisni zagrebački gradski zastupnik Renato Petek u utorak je za N1 komentirao stanje u Zagrebu nakon potresa.

“Opasnost i dalje vreba s krovova, velik dio ulica je zatvoren, a građani ne vide plan niti im gradonačelnik ima što pametno za reći, što će se dalje događati, na koji način će im pomoći, u kojim fazama”, poručuje Petek koji odgovornost vidi ponajprije u Uredu za upravljanje hitnim situacijama koji je, kaže pokazao potpunu dezorijentiranost.

“Gradske službe su se raspale, pitamo se gdje su, Pavle Kalinić je rekao da postoje ugovori s privatnim tvrtkama i da će se staviti sve gradska mehanizacija na raspolaganje, međutim ništa se nije dogodilo, sad se vidi koliko se Zagrebom loše upravlja”, kaže Petek.

Oporba je uputila zahtjev da se održi sjednica Gradske skupštine, tematska o potresu, s prijedlozima što učiniti za građane.

“Želimo jasne zaključke i suradnju s Vladom. Vidjeli smo, Vlada je otvorila jedan račun za pomoć, Bandić je otvorio svoj račun i svoj projekt. Na predsjedniku Skupštine Prgometu je da se sjednica održi, inzistiramo da se nađe prostor koji je adekvatan, ako može Sabor, možemo i mi”, zaključuje Petek.

Komentiraj