Dalibor Urukalovic/PIXSELL

PETEK “Ministrica Divjak licemjerna u slučaju djevojčice Elene”

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) reagirao je priopćenjem na nedavni slučaj djevojčice Elene i na reakciju ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

“Uvažena ministrica znanosti i obrazovanja Divjak komentirala je kako je iznimno žalosna zbog situacije koja se jučer dogodila djevojčici Eleni u O.Š. Ivan Meštrović na Jarunu, te je Gradu Zagrebu ponudila pomoć. O kako licemjerno! Ovo nažalost niti je jedini, niti je izoliran takav slučaj na početku ove školske godine. Ovo je samo slučaj koji je završio u medijima.

No bez obzira na taj propust Ureda za obrazovanje i/ili škole, briga za djecu s teškoćama koju kroz ekipiranost stručnih timova pruža Grad Zagreb u dječjim vrtićima, barem je za dvije ocjene bolja od situacije sa stručnim timovima u školama, za koje brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja!

Ako ministrica Divjak stvarno nešto želi učiniti za navedenu školu i tamošnju djecu s poteškoćama (pa i Elenu), može njih i sve nas, roditelje te djece, razveseliti tako da spomenutoj školi konačno odobri zapošljavanje nasušno potrebnog edukacijskog rehabilitatora, za što zahtjev ima na stolu u Ministarstvu, ako ga već nije ekspresno odbila.

Bez spomenute pomoći ministrice u slučaju Elene i djece s poteškoćama u O.Š. Ivan Meštrović, protumačit ću današnju ministričinu izjavu kao korištenje ove grozne situacije u cilju vlastite promocije i kao obično licemjerstvo.”, poručio je.

Komentiraj