Petek: “Milane, odmori se – vrijeme je, vrijeme je za promjene”

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Renato Petek u srijedu je održao konferenciju za nocinare na kojoj je predstavio ‘crvenu fotelju’ s prekriženim natpisom “Fendi” te zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poručio “Milane, odmori se – vrijeme je, vrijeme je za promjene!”.

Novinarima je rekao da je u kombiju, svom pokretnom uredu, nekoliko dana prevozio crvenu i žutu fotelju s prekriženim natpisima “Fendi” i porukom “Milane, odmori se – vrijeme je!”.

“Nekoliko dana ova, crvena fotelja, ali i žuta šetale su Zagrebom, obilazile su, pod navodnicima, ‘razne znamenitosti’, od Jakuševca, fontana, kina Europa, zlatnih WC-a. Na mnogim lokacijama se pojavila ova fotelja, koja nije ‘Fendi’ s jednom porukom – akcija se zove ‘Milane, odmori se – vrijeme je!’. Dakle, to je akcija kojom želim poručiti gradonačelniku grada Zagreba da je Zagreb od njega umoran”, rekao je Petek.

Dodao je da se zato kandidirao za gradonačelnika te da će uskoro predstaviti tim i izaći na lokalne izbore na svim razinama u Zagrebu, a građanima će ponuditi kvalitetan program.

“Svi znamo da će sljemenska žičara otprilike koštati građane Zagreba oko 800 milijuna kuna. Osamsto milijuna kuna na 800.000 građana, to je točno da svaki građanin Zagreba plaća žičaru 1000 kuna”, kaže Petek i procjenjuje da se s 800 tisuća kuna mogu izgraditi dva mosta, koji bi povezali stari i novi Zagreb, izgraditi svu infrastrukturu za vodovod i kanalizaciju, te napraviti još nekoliko projekata, kao što su gradska knjižnica na području Paromlina, koji sad gradonačelnik planira prodati.

Za područje Gredelja, koji Bandić sada također želi prodati po nižoj cijeni nego što ga je grad kupio, Petek kaže da postoje velike mogućnosti. Za primjer je naveo Kongresni centar.

“Točno znam što treba učiniti, jasno ću to komunicirati s građanima Zagreba. Gradonačelnik je potrošio više od 170 milijardi kuna u 20 godina i učinio je neke stvari – Bundek…, imamo nešto po čemu ćemo ga i pamtiti, postoje dobre stvari koje su učinjene. No, on više nema znanja i volje i energije očito da učini Zagreb onim što on mora biti”, izjavio je Petek.

Na novinarsko pitanje o sifonu kojeg je u utorak donio u skupštinu za kojeg kaže da košta 44 tisuće kuna, Petek je ponovno pred novinare donio sifon i u njega stavio pet novčanica od po 200 kuna, ukupno 1000 kuna. “Tisuću kuna je iznos koji je svaki građanin Zagreba morao platiti da bi se izgradila žičara. A bespovratni ventil na žičari služi sljedećem: dakle, novac mora proći i onda kada prođe onda se postavi ventil da se slučajno ne bi vratio. A ventil ima još jednu funkciju, a to je da se smrad korupcije ne bi nastavio širiti oko projekta sljemenske žičare”, rekao je Petek novinarima.

Petek je rekao da i on sudjeluje u razgovorima sa strankama ljevice i centra. Kaže da traže najbolji model za izlazak na izbore kako bi smijenili Bandića, da imaju većinu u Gradskoj skupštini i da naprave tim ljudi koji može uspješnije i odgovornije upravljati Gradom nego što je to učinio Bandić. Upitan postoji li mogućnost da se povuče iz kandidature ako dođe do dogovora, Petek kaže da će to tek vidjeti, kada razgovori uđu u jednu ozbiljnu fazu.

 

Komentiraj