PETEK: “Iz proračuna Grada Zagreba dnevno tri milijuna kuna ide za vanjske usluge”

Zagrebački gradski zastupnik Renato Petek u srijedu je izjavbio da se iz proračuna Grada Zagreba za vanjske usluge dnevno odlijeva tri milijuna kuna, što je više od milijardu kuna za godinu dana.

“Gradonačelnik bandić uzeo je Grad Zagreb kao taoca za svoje vlastite ambicije, možda i kupovinu vlastite slobode, a svakako za gradnju svojih političkih veza, za izgradnju svoje nepotističke-klijentelističke mreže pomoću koje ostaje na vlasti”, rekao je Petek.

Zastupnik je dodao da Bandić na taj način održava većinu u skupštini, a pomaže i vladajućoj većini, premijeru Andreju Plenkoviću u Saboru i na taj način funkcionira već neko vrijeme, koristeći, kaže, resurse grada kao da kaže ‘Zagreb – to sam ja’.

Petek je konferenciju za novinare održao na savskom nasipu, kod pozornice Ljeta na savi. Ta je manifestacija, ustvrdio je Petek, također primjer bacanja novca, jer se, kaže, za 13 milijuna kuzna mogao izgraditi vrtić.

“Radi se o raznim ugovorima koje je utvrdila i državna revizija, ugovorima za vanjske usluge od strane Grada, Zagrebačkog holdinga i gradskih tvrtki koji se potpisuju za raznu nabavu ili za razne usluge koje bi mogle i trebale obavljati gradske tvrtke, podružnice Zagrebačkog holdinga i sam Grad”, rekao je Petek.

Konkretno, objasnio je, radi se o ugovorima koji se odnose na održavanje ZET-ovih tramvaja i autobusa, najma vozila, održavanje javnih površina, uređenje cesta, upravljanje imovinom, poslove na odlagalištu otpada Jakuševec i općenito poslove s otpadom te nabavu IT sektora.

Komentiraj